Foto's,  Nieuws

Oliebollenactie op zaterdag 16 maart

Ook in het vroege voorjaar smaakt een versgebakken oliebol heel lekker! Om die reden houden wij op zaterdag 16 maart a.s. een oliebollenactie.

Al vroeg wordt begonnen met het bereiden van het oliebollenbeslag zodat het mooi kan rijzen, waarna er gestart kan worden met bakken. Hiervoor wordt een traditioneel en ambachtelijk recept gebruikt, dat al decennialang wordt toegepast. Het bakken van de oliebollen gebeurt al vele jaren in de werkplaats van het voormalige loonbedrijf Olthof aan de Randerstraat. In verschillende ploegen wordt hard aan gewerkt om de oliebollen te bakken en vervolgens te verkopen.

De versgebakken oliebollen zijn vanaf 9 uur te koop aan de kraam bij Albert Heijn Middeldorp aan de Dorpsstraat en Boomkwekerij & Tuincentrum Gooiker aan de Wechelerweg. Rond 10.00 uur gaan de leden het dorp in voor de huis-aan-huis verkoop van de oliebollen.
Bij de verkoop aan huis kan contant betaald worden of met een QR code via uw bankapp. Bij de kraam kan ook via de pin betaald worden.

Ook de oudere inwoners van Diepenveen worden niet vergeten. Zo krijgen de bewoners van Woon- en Zorgcentrum Sparrenheuvel bij de koffie een lekkere oliebol aangeboden en krijgen de gelegenheid om oliebollen te kopen. Bij de aanleunwoningen wordt huis-aan-huis verkocht.

De opbrengst van de oliebollenactie is een welkome en noodzakelijke aanvulling van de clubkas.

Fotograaf: Pieter Leeflang