Foto's,  Nieuws

100 jaar muziek in Diepenveen – De drumband

In 1957 bleef het ledental groeien en ook het aantal leden wat een trommel wilde bespelen. De vraag was of men eerst uniformen zou aanschaffen of een drumband zou oprichten. Mede door toedoen van Han Egberts werd besloten een drumband op te richten.

Han Egberts bood op de jaarvergadering van 1958 een eigengemaakte trommel aan, waarna besloten werd een drumband op te richten. De eerste beginselen werden bijgebracht door de heer Van Duren uit Olst.
De drumband groeide gestaag en het eerste optreden was dan ook snel een feit.

In de zestiger jaren heeft de drumband regelmatig deelgenomen aan concoursen en marswedstrijden en hierbij vele prijzen gewonnen. Het repertoire bestond in die tijd veelal uit marsen, voornamelijk uitgevoerd tijdens de optochten door het dorp.De drumband bespeelde in het begin alleen trommels, de kleine trom, de diepe trom en de grote trom.

In 1977 werd in navolging van andere verenigingen een majorette peloton opgericht, dit als een uitbreiding, vooral voor de optredens op de straat. Het majorette peloton heeft tot 1985 bestaan en is toen gestopt door te weinig (nieuwe) leden.

Sinds 2000 staat de drumband onder leiding van Gerrit Reijnders.

De drumband is sinds die jaren omgevormd tot een slagwerkgroep, waarin niet alleen de klassieke trommels worden bespeeld, maar ook allerlei andere slaginstrumenten zoals bongo’s, klokkenspel, etc.

Het repertoire is in sindsdien ook gewijzigd. Waar er vroeger veelal marsen werden gespeeld, staan er nu speciaal voor slagwerk gecomponeerde nummers op het programma.
De slagwerkgroep treedt tegenwoordig regelmatig zelfstandig op, zoals tijdens de Deventer Muziek Maak Dagen, Deventer Open Podium en ook op concerten.

Heb je zin om de trommelstokken weer op te pakken of een trommel te leren spelen? Neem dan contact op met Christel Dijkslag, onze slagwerkcoördinator, via email slagwerk@semprecrescendo-diepenveen.nl of kom eens langs op de repetitie op vrijdagavond van 20.00 uur tot 21.30 uur in het Kulturhus Diepenveen.

 

Comments Off on 100 jaar muziek in Diepenveen – De drumband