Concert,  Nieuws

Jubileumconcert een groot succes!

Na maanden van voorbereiding was het dan eindelijk zo ver: ons jubileumconcert! Voor een uitverkochte concertzaal traden orkest, slagwerkgroep en jeugdorkesten op in het Kulturhus Diepenveen. Het concert werd geopend door een dynamisch en spetterend optreden van de slagwerkgroep, gevolgd door een gecombineerd optreden van jeugdorkesten, orkest en slagwerkers. Het orkest speelde o.a. muziek van vroeger en nu. Zo is het “Vilja Lied” bij het tienjarig bestaan in 1933 uitgevoerd en stond dit muziekstuk ook nu op het programma. Als je 100 jaar bestaat, ga je met de tijd mee; vandaar ook een mooie medley van hits van Ed Sheeran.

Na de pauze stond het programma in het teken van musicalmuziek m.m.v. de bekende musical zangeres Maaike Widdershoven. Van een swingende bossanova met “The girl from Ipanema”, een prachtige ballad als “Liefde voor Later” tot het wereldberoemde “I feel pretty” uit de musical West Side Story. Ook een combo, bestaande uit Erik Poorterman (drums), Koos Lonis (basgitaar), Herman Wolters (toetsen) en Peter van Leeuwen (gitaar) verleende medewerking aan het concert.
Het orkest stond onder leiding van dirigent Martin van Zanten, de slagwerkgroep werd geleid door dirigent Gerrit Reijnders en de jeugdorkesten door hun dirigent Guido Cornet.

Naast muziek was er ook ruimte voor sprekers. Burgemeester Ron König verraste publiek en leden met de inschrijving van onze vereniging in het Gulden Boek van Deventer, met bijbehorende zilveren erepenning. Jack Stolp, voorzitter van de Overijsselse Bond van Muziekverenigingen, overhandigde aan voorzitter Karin van Berkel de vergulde medaille en oorkonde van de landelijke muziekorganisatie KNMO en een cheque voor de aanschaf van een nieuw muziekstuk. Ook door het Oranjecomité Diepenveen werd een mooie cheque overhandigd.

Het is bijzonder om bij deze feestelijke gelegenheid nogmaals te mogen ervaren hoe zeer de muziekvereniging in Diepenveen gewaardeerd wordt. Al 100 jaar maken we mensen blij met muziek en daar gaan we in de toekomst zeker mee door!

Voor hun verrassende optreden op … barkrukken is de slagwerkgroep een paar dagen later uitgeroepen tot Slagwerkgroep van de Week.

Fotograaf: Pieter Leeflang