Foto's,  Nieuws

Muziekworkshops op OBS Slingerbos

In het voorjaar van 2023 verzorgen wij diverse muziekworkshops op OBS Slingerbos in Diepenveen. De leerlingen van de groepen 3 t/m 8 maken kennis met muziekinstrumenten. Hoe klinkt dat? Hoe krijg je er geluid uit?
Het programma bestaat uit:

  • groep 3 – blokfluitworkshop door dwarsfluit- en blokfluitdocent Isabelle Haverkort;
  • groep 4 – workshop blaasinstrumenten door Arjan Stam (docent koperinstrumenten) en Harmen Jan Teule (docent klarinet- en saxofoon);
  • groep 5 – slagwerkworkshop door slagwerkdocent Gerrit Reijnders;
  • groep 6 – zij hebben in najaar 2022 het Blazersklasproject gedaan, waarbij alle leerlingen gedurende 6 weken de basisprincipes van het bespelen van een instrument (trompet, bariton, klarinet of slagwerk) hebben geleerd en samen muziek hebben gemaakt;
  • groep 7 en groep 8 – workshop djembé door Erik Poorterman.

We zijn blij met de aandacht vanuit de school voor muziek en muziekeducatie! Muziek verbindt, van muziek maken word je blij, het helpt bij de sociale ontwikkeling van kinderen en heeft een positief effect op de hersenen. Bovendien is het vooral heel erg leuk!

Met de vele jaren aan ervaring en onze passie voor muziek leveren we, in samenwerking met onze professionele muziekdocenten, graag een bijdrage aan de ontdekkingsreis in het leren bespelen van een instrument. Wie weet ontdek je een passie voor muziek bij jezelf, zoals wij die ook ooit ontdekt hebben!

Fotograaf: Pieter Leeflang