Nieuws

Enthousiaste blokfluiters!

 

Tijdens een workshop blokfluit hebben alle leerlingen van groep 3 van OBS Slingerbos kennis kunnen maken met blokfluit spelen. De workshop werd gegeven door blokfluit- en dwarsfluitdocent Charlotte Oord. In groepjes van ca. 10 leerlingen heeft zij de kinderen de basis van het blokfluit spelen geleerd.
De kinderen waren erg enthousiast! Zelf muziek maken is natuurlijk ook heel erg leuk!

Blokfluit spelen is niet moeilijk, maar je moet wel ontdekken hoe je dat doet met je vingers én hoe hard/zacht je het beste kunt spelen. Te hard spelen geeft een nare, scherpe toon. De kinderen merkten dat snel genoeg en dan gaat het al snel veel beter.

Wie méér wil ontdekken, kan zich aanmelden voor 3 proeflessen op blokfluit voor slecht €15. De lessen worden in kleine groepjes gegeven. Voor individuele proeflessen geldt een tarief van €25.

Blokfluit is bij uitstek geschikt als eerste instrument voor jonge kinderen. Ze leren dan ook meteen noten lezen en ritmes spelen. Later kan overgestapt worden op andere blaasinstrumenten, zoals dwarsfluit, klarinet, saxofoon, trompet, hoorn, enz.  Wanneer je al blokfluitles gehad hebt, is dat een mooie voorsprong.