Concert,  Foto's,  Nieuws

Schoolpleinfeest op De Zonnewijzer

Op vrijdagavond 23 juni hebben orkest en slagwerkgroep opgetreden tijdens het jaarlijkse schoolpleinfeest op basisschool De Zonnewijzer. Dit was tevens de feestelijke afronding van alle muzikale activiteiten op de school. En dat waren er heel wat!

Tijdens het schoolpleinfeest hebben leerlingen, die proeflessen een instrument naar keuze hebben gevolgd, een kort optreden verzorgd. Heel knap wat ze al na een paar lessen kunnen! Aansluitend hebben de slagwerkgroep en het orkest een optreden verzorgd. Tijdens het optreden van het orkest hebben de leerlingen van groep 6 enthousiast de liedjes vanuit het Windkracht 6 project meegezongen. Wat is het leuk om samen met kinderen op te treden!

Van maart t/m juni heeft Sempre Crescendo muziekworkshops gegeven in de groepen 3 t/m 8 van basisschool De Zonnewijzer. Groep 3 heeft een workshop blokfluit gevolgd. Voor de groepen 4 t/m 8 zijn twee muziekworkshops verzorgd, namelijk een workshop blaasinstrumenten en een slagwerkworkshop. De workshops zijn gegeven onze muziekdocenten: Agnes Winters voor klarinet, Arjan Stam voor koperinstrumenten (zoals trompet, bariton) en Gerrit Reijnders voor slagwerk. Ze zijn daarbij ondersteund door vrijwilligers van onze muziekvereniging.

De workshops blaasinstrumenten zijn de muziekdocenten en enkele leden naar de school toegekomen, met een selectie aan blaasinstrumenten (klarinet, dwarsfluit, hoorn, trompet, bariton, trombone). Er iets over verteld. De instrumenten ook laten horen uiteraard. Daarna kregen de kinderen de gelegenheid om alle instrumenten uit te proberen; er eens lekker op los te ‘toeteren’ en dat hebben ze met veel enthousiasme gedaan!

In de groepen 7 en 8 hebben de kinderen zelfs allemaal een uur lang een instrument in handen gehad, waarna ze na een korte uitleg in twee groepen zijn gesplitst – een groep met houtblazers en een groep met koperblazers – en met de muziekdocenten aan de slag gingen. Na een half uur konden ze allemaal een paar noten blazen en zijn de groepen samengevoegd om allemaal samen te spelen. Na een uur oefenen heb je al een soort klasorkest!

De slagwerkworkshops zijn in de Hof van Salland gegeven. Met veel enthousiasme hebben ze kunnen trommelen op allerlei slagwerkinstrumenten, zoals een ‘gewone’ trom, grote trom, djembé en zelfs speciale afvalbakken.

Groep 6 heeft daarnaast ook het Windkracht 6 project gedaan. Windkracht 6 is een muziekprogramma speciaal ontwikkeld voor basisscholen, voor leerlingen van 8 t/m 10 jaar. Op school zijn door de eigen leerkracht een aantal muzieklessen gegeven. Zo is er o.a. aandacht besteed aan blaasmuziek, houtblazers, koperblazers en slagwerk. Verder hebben de kinderen bijpassende vlotte liedjes geleerd, die ze tijdens het schoolpleinfeest samen met het orkest hebben laten horen.

Foto’s: Harry Mulder

[AFG_gallery id=’77’]