Slagwerkgroep

Sempre Crescendo heeft een enthousiaste groep slagwerkers, die op een grote verscheidenheid aan slagwerkinstrumenten spelen. Zij verzorgen zelfstandig gevarieerde en spetterende optredens. Daarnaast begeleiden zijn het orkest bij diverse optredens.

Bij de oprichting van de muziekvereniging in 1923 waren er al direct slagwerkers. Wat kun je al muziekvereniging nu zonder hen beginnen? Een vereniging en dus ook een slagwerkgroep is altijd in beweging.

De slagwerkgroep staat onder de inspirerende leiding van Gerrit Reijnders.

Het is een groep met toekomst. Het niveau is namelijk vrij hoog. Zo gaan de meesten binnen de groep voor het C diploma. Niet alleen kwaliteit, maar ook gezelligheid is heel erg belangrijk. Zo maakten ze meerdere keren mee dat slagwerkers na een stage van 6 maanden, gewoon weer aanschoven en weer vrolijk meespeelden.
Muziek maak je samen. Je zit niet alleen bij een slagwerkgroep, jij bént samen de slagwerkgroep.
De slagwerkgroep heeft de ambitie om zich meer laten zien; buiten de vaste activiteiten in Diepenveen, Deventer e.o. Niet alle verenigingen beschikken over grote financiën om mooie instrumenten aan te kunnen schaffen. Ze hebben geleerd te improviseren en gaan geen uitdaging uit de weg. Ze spelen dus overal op van xylofoon tot trom, van kliko tot . . . . . . . .

Voor meer informatie over slagwerkles, zie Les.

De slagwerklessen vinden op vrijdagmiddag plaats. De slagwerkgroep repeteert aansluitend op vrijdagavond.