Slagwerkgroep

Sempre Crescendo heeft een enthousiaste groep slagwerkers, die op een grote verscheidenheid aan slagwerkinstrumenten spelen. Zij begeleiden het orkest bij diverse optredens. Verder verzorgen zij ook zelfstandig gevarieerde en spetterende optredens.

Bij de oprichting van de muziekvereniging in 1923 waren er al direct slagwerkers. Wat kun je al muziekvereniging nu zonder hen beginnen? Een vereniging en dus ook een slagwerkgroep is altijd in beweging. Zo trof de slagwerkgroep in 2005 door studie een flinke tegenslag en bleven er nog maar 2 slagwerkers over. Er werd destijds zelfs overwogen om te stoppen! Dat is gelukkig niet gebeurd en na enkele jaren werd een flitsende doorstart gemaakt, met op het hoogtepunt 19 leden. Nu zitten ze op een gemiddelde van 14 leden, soms iets meer of iets minder.
De slagwerkgroep staat onder de inspirerende leiding van Gerrit Reijnders.

Het is een groep met toekomst. Het niveau is namelijk vrij hoog. Zo gaan de meesten binnen de groep voor het C diploma. Niet alleen kwaliteit, maar ook gezelligheid is heel erg belangrijk. Zo maakten ze meerdere keren mee dat slagwerkers na een stage van 6 maanden, gewoon weer aanschoven en weer vrolijk meespeelden.
Een concours is leuk, maar de ervaring leert ook dat men daar niet altijd leden mee vasthoudt. Daarentegen groeit motivatie vooral door samen met plezier muziek te maken en elkaar te motiveren. Muziek maak je samen. Je zit niet alleen bij een slagwerkgroep, jij bént samen de slagwerkgroep.
De slagwerkgroep wil zich meer laten zien; buiten de vaste activiteiten in Diepenveen, Deventer e.o. Niet alle verenigingen beschikken over grote financiën om mooie instrumenten aan te kunnen schaffen. Ze hebben geleerd te improviseren en gaan geen uitdaging uit de weg. Ze spelen dus overal op van xylofoon tot trom, van kliko tot . . . . . . . .

Voor meer informatie over slagwerkles, zie Les.

De slagwerklessen vinden op vrijdagmiddag plaats. De slagwerkgroep repeteert aansluitend op vrijdagavond.