Vereniging

Muziekvereniging Sempre Crescendo bestaat uit een orkest, startersorkest Jong Sempre en slagwerkgroep. Wij zijn een actieve en gezellige vereniging, waarbij met plezier muziek maken voorop staat.

De vereniging is opgericht in 1923. In 2023 vieren wij ons 100 jarig bestaan en dat laten we vanzelfsprekend niet onopgemerkt voorbij gaan. Door de tijd heen hebben we er steeds naar gestreefd om met de tijd en de ontwikkelingen mee te gaan en dat doen we nog steeds.

Slagwerkgroep, orkest en jeugdorkest zijn een regelmatige en gewaardeerde verschijning bij activiteiten in Diepenveen en Deventer, zoals Koningsdag, de intocht van Sinterklaas en de Dodenherdenking op 4 mei. In november vindt ons eigen jaarconcert plaats. Ook worden er concerten gegeven in bijvoorbeeld verzorgingshuizen.
Verder organiseren we twee keer per jaar, in het voorjaar en najaar, onze inmiddels beroemde oliebollenactie.

We vinden het leuk en inspirerend om samen te werken met collega-orkesten of andere muzikale disciplines, bijv. koren.

Naast orkest en slagwerkgroep hebben wij tevens een mooie groep leerlingen. Zij volgen muziekles op diverse blaasinstrumenten, slagwerk of drumstel. Wij stimuleren om zo snel mogelijk samen te gaan spelen in het (jeugd)orkest of de slagwerkgroep.

Meer informatie over de mogelijkheid tot muziekles vindt u bij Les

Nieuwe muzikanten, ook ‘herintreders’ in de muziek, zijn van harte welkom!

Voor informatie over een optreden of concert, kunt u contact opnemen met de concertcommissie door een mail te sturen naar concertcommissie@semprecrescendo-diepenveen.nl