Vereniging

Muziekvereniging Sempre Crescendo bestaat uit een orkest, startersorkest Jong Sempre en slagwerkgroep. Wij zijn een actieve en gezellige vereniging, waarbij met plezier muziek maken voorop staat.

De vereniging is opgericht in 1923. In 2023 zal het 100-jarig bestaan gevierd worden. Door de tijd heen hebben we er steeds naar gestreefd om met de tijd en de ontwikkelingen mee te gaan en dat doen we nog steeds.

Slagwerkgroep en (starters)orkest zijn een regelmatige en gewaardeerde verschijning bij activiteiten in Diepenveen en Deventer, zoals Koningsdag, de intocht van Sinterklaas en de Dodenherdenking op 4 mei. In november vindt ons eigen jaarconcert plaats. Ook worden er concerten gegeven in bijvoorbeeld verzorgingshuizen.
Verder organiseren we twee keer per jaar, in het voorjaar en najaar, onze inmiddels beroemde oliebollenactie.

We vinden het leuk en inspirerend om samen te werken met collega-orkesten of andere muzikale disciplines, bijv. koren. Zo staat er voor voorjaar 2023 een groot concert “Passie voor de Wereld”  i.s.m. muziekvereniging Eendracht (Colmschate) en BouwkundeKoor (Deventer) in de Deventer Schouwburg op het programma.

Naast orkest en slagwerkgroep hebben wij tevens een aanzienlijke groep leerlingen. Zij volgen muziekles op diverse blaasinstrumenten, slagwerk of drumstel. Wanneer zij hun instrument voldoende beheersen, gaan ze meespelen in het (starters)orkest of de slagwerkgroep.
Voor echt beginnende muzikanten beiden wij blokfluitles aan.

Meer informatie over de mogelijkheid tot muziekles vindt u bij Les

Nieuwe muzikanten zijn van harte welkom!

Voor informatie over een optreden of concert, kunt u contact opnemen met de concertcommissie door een mail te sturen naar concertcommissie@semprecrescendo-diepenveen.nl