Startersorkest Jong Sempre

Wie houdt er nu niet van muziek? Zelf muziek maken is ook heel erg leuk. Nóg leuker is het om dit samen met anderen te doen!

Al na enkele maanden kunnen leerlingen instromen in het startersorkest “Jong Sempre”. Onder de enthousiaste leiding van dirigent Guido Cornet kun je zo al snel ervaring opdoen in het samenspelen.

Leeftijd speelt geen rol bij Jong Sempre. Jongeren of volwassenen; iedereen is welkom!

Een instrument bespelen en muziek maken is niet alleen leuk, maar ook waardevol. Zo leer je luisteren, noten lezen, naar elkaar luisteren, samen muziek maken, tegelijkertijd luisteren en spelen. Soms moet er even gewacht worden als jij even rust hebt en een ander groepje speelt.

Bovendien is het goed voor de hersenen, omdat beide hersenhelften bij het maken van en luisteren naar muziek samen moeten werken. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling van hersenen van kinderen en jongeren, maar ook voor het behoud van een actief brein als je al volwassen bent.

Jong Sempre repeteert op maandag van 16.30-17.15 uur in de Serre van Kulturhus Diepenveen.

Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Dany van der Waarde (leerling coördinator blaasinstrumenten) via telnr. 06-25 30 39 58 of e-mail blaasinstrumenten@semprecrescendo-diepenveen.nl.