Concert,  Nieuws

Duo-concert orkesten Sempre Crescendo en Excelsior Bolnes, Ridderkerk

Op zaterdag 12 november 2022 heeft Muziekvereniging Sempre Crescendo, in samenwerking met Excelsior Bolnes uit Ridderkerk, een mooi concert in het Kulturhus te Diepenveen gegeven.

Het publiek werd meegenomen door swingende, zeer wel bekende nummers van onder andere ABBA, Amy Winehouse en Village People, uitgevoerd door de orkesten van Sempre Crescendo en Excelsior Bolnes. Ook de slagwerkgroep en jeugdorkesten Jong Sempre en Blazersklas 2.0 van de Diepenveense muziekvereniging hebben een optreden verzorgd.

Het orkest van Sempre Crescendo prijst zich gelukkig met hun getalenteerde muzikanten. Zo heeft tijdens My Dream Thomas Folkeringa een loepzuivere trompetsolo gespeeld. Sandra den Boer speelde een prachtige solo op klarinet tijdens Solitaire.

Zoals voorgaande jaren stond het orkest van Sempre Crescendo ook nu weer onder leiding van dirigent Martin van Zanten. Excelsior Bolnes stond onder leiding staan van dirigent Olaf Baeke. Bij een van nummers was Jan Henst, spelend orkestlid bij Sempre Crescendo, gastdirigent.

De samenwerking tussen beide orkesten is tot stand gekomen door een van de leden van Sempre Crescendo, die voorheen bij Excelsior Bolnes heeft gespeeld.

De slagwerkgroep gaf onder leiding van Gerrit Reijnders een gevarieerd en opzwepend optreden.
Jong Sempre en Blazersklas 2.0 werden beide geleid door Guido Cornet. Leuk om te vermelden is dat jeugdorkest Blazersklas 2.0, bestaande uit startende, jonge muzikanten, ontstaan is vanuit het blazersklasproject in groep 6 van OBS Slingerbos.

Alle deelnemende muzikanten hebben ervan genoten om voor het eerst in 3 jaar weer voor een zaal vol publiek te kunnen optrede. Dat werd na zo’n lange tijd extra gewaardeerd door zowel het publiek als de muzikanten!

Fotograaf: Anne Venema

Comments Off on Duo-concert orkesten Sempre Crescendo en Excelsior Bolnes, Ridderkerk