Er zit muziek in Diepenveen!

Muziekvereniging Sempre Crescendo heeft behoefte aan muzikale versterking op diverse instrumenten. Genieten van muziek is leeftijdsloos. Daarom zijn alle leeftijden welkom bij Sempre Crescendo en bieden wij voor elk wat wils.

Jeugd
Voor de meeste muzikanten geldt, dat zij al op jonge leeftijd zijn begonnen met het bespelen van een instrument. Vanaf een jaar of 8 kunnen de meeste instrumenten bespeeld worden. De vingers moeten natuurlijk wel op de gaatjes, ventielen en kleppen passen. Enthousiaste, professionele docenten op blaasinstrumenten, slagwerk en drumstel staan klaar om hun passie en enthousiasme voor muziek over te brengen. Bovendien kan al snel begonnen worden met samenspelen in Jong Sempre, want samen met anderen muziek maken is nóg leuker!

Volwassenen
Een mens is nóóit te oud om te leren en dat geldt zeker ook voor het leren spelen op een muziekinstrument. Heb je altijd al muziek willen maken, maar is het er nooit van gekomen? Of heb je vroeger een instrument bespeeld en ben je daar om wat voor reden dan ook mee gestopt? Het is nooit te laat om dat alsnog te doen of weer op te pakken. Nieuwe volwassen leerlingen en ook “herintreders” zijn van harte welkom!

Orkest
Het orkest Sempre Crescendo bestaat uit ongeveer 30 leden. Zij repeteren op maandagavond van 19.30-21.30 uur in het Kulturhus Diepenveen. Qua muzikale bezetting is het op sommige instrumenten erg krap. Zo is er vooral dringend behoefte aan versterking op klarinet, trombone en bariton! Het orkest speelt een gevarieerd repertoire – van eigentijdse (pop)muziek tot soms licht klassiek – en is een graag geziene gast bij evenementen in Diepenveen en daarbuiten. Zij werken ook veel samen met andere orkesten en koren.

Slagwerkgroep
De slagwerkgroep in Diepenveen is een enthousiaste groep jonge mensen, die op een grote verscheidenheid aan slagwerkinstrumenten spelen. Zij begeleiden het orkest bij optredens en ook verzorgen zij zelfstandig gevarieerde en spetterende optredens. De slagwerkgroep repeteert op vrijdagavond, eveneens in het Kulturhus Diepenveen.

Geen eigen instrument?
Heb je geen instrument? Geen probleem! Voor startende muzikanten heeft Sempre Crescendo een verscheidenheid aan instrumenten op voorraad. Indien beschikbaar hoeft dan niet direct een duur instrument aangeschaft te worden en kan een instrument in bruikleen gegeven worden.

Heb je een vraag of wil je op een repetitie van orkest of slagwerkgroep komen kijken of meespelen? Stuur dan een mail naar info@semprecrescendo-diepenveen.nl