Concert,  Foto's,  Nieuws

Concert “Kings & Queens” op zaterdag 16 november groot succes!

Op zaterdagavond 16 november jl. stond het Kulturhus in Diepenveen  in het teken van ‘koningen en koninginnen’ in de muziek.

Het concert werd geopend door het orkest, onder leiding van hun dirigent Martin van Zanten. Zij speelden een deel uit ‘Music for the Royal Fireworks’, gevolgd door muziek uit ‘Soldaat van Oranje’, een medley uit de musical over het leven van keizerin Elisabeth (Sissi) en ‘Zij Gelooft In Mij’ van onze eigen ‘koning’ van het volkslied André Hazes.

Het concert werd voortgezet door een optreden van jeugdorkest Jong Sempre. Hun dirigent is Tjeerd Vrieswijk. Jong Sempre is in januari jl. opgericht en bestaat uit jonge, enthousiaste muzikanten die hun eerste stappen zetten in de wereld van het samen muziek maken. Zij hebben van januari tot november veel vooruitgang geboekt. Zij speelden goed en met veel enthousiasme. Als afsluiting speelden zij samen met het orkest enkele delen uit ‘Castles of Scotland’. Het was een bijzondere ervaring voor de jonge muzikanten om voor zoveel mensen op te treden én met het ‘grote’ orkest te kunnen samenspelen.

Na de pauze werd het concert vervolgd met een dynamisch, opzwepend en gevarieerd optreden van de slagwerkgroep van Sempre Crescendo. Zij staan al vele jaren onder leiding van Gerrit Reijnders. Zij weten altijd weer voor een verrassing te zorgen. Deze keer deden ze dat met het nummer ‘Diners Club’ waarbij de slagwerkers met de nodige humor een ritmisch restaurant ten gehore brachten.

Voor het laatste deel van het concert nam het orkest weer plaats op het podium en speelden zij een medley van Aretha Franklink (the queen of soul), muziek van de wereldberoemde band Queen en tot slot Purple Rain van Prince. Bij dit laatste nummer waren de gastspelers Aline Frieling (zang), Wim Helleman (gitaarsolo) en Frans Fennis (basgitaar) van de Bigband Twello.

Uit het enthousiaste applaus van de vele bezoekers bleek dat de avond een muzikaal succes was.

Comments Off on Concert “Kings & Queens” op zaterdag 16 november groot succes!